Dag 6 — Vegan Ontbijt

Goed begonnen is half gewonnen, begin de dag dus met een stevig ontbijt. Een snelle boterham of yoghurt met cornflakes zijn perfect voor een snel ontbijt tijdens de week, en in het weekend kan je uitpakken met heerlijke smoothiebowls, pannenkoeken, ontbijtrepen en zelfs chocoladekoeken!

Is deze mail niet leesbaar? Bekijk ze in je browser

6

Vegan Ontbijt

onze tip: zo maak je een plantaardig ontbijt

Een stevig ontbijt zonder zuivel kan er bijvoorbeeld zo uitzien:

  • Melk of yoghurt bij je muesli of cornflakes vervang je gewoon door een plantaardig alternatief. Easy peasy!
  • Een andere topper is havermout met plantaardige melk en toppings (denk: fruit, noten en zaden, pindakaas…) naar keuze.
  • Eet je ‘s morgens boterhammen? Beleg ze met pure choco (bv. die van Boerinneke of Kwatta), confituur, pindakaas of een andere notenspread. 
  • Voor in het weekend zijn er vegan pannenkoeken, scrambled tofu, ontbijtrepen of deze decadente reuzechocoladecroissant van Bosh!

Meer ontbijtinspiratie

ontdek: koffie zonder koe

Een lekkere macchiato, cappuccino of chai latte? Het kan ook plantaardig! Welke melkvervanger je het best in je koffie doet, is een kwestie van persoonlijke smaak. Veel mensen zweren bij havermelk, maar ook met soja- of amandelmelk maak je een lekkere koffie. Merken zoals Alpro en Oatly hebben speciale baristamelk in hun aanbod (je vindt ze a.o. bij Delhaize, Carrefour en Albert Heijn) en ook de haver-amandel blend van Lima vinden wij een topper. Experimenteer er gerust op los!

    Alle tips    

Wist je dat? 

Je kan de hele maand november met al jouw vragen over gezondheid terecht bij onze diëtiste Evelyne Mertens. Stuur haar een mailtje met jouw vraag via dietiste@tryvegan.be of via Facebook op deze pagina

 

lima:
morning magic of toch nog even snoozen?

Ken je dat gevoel wanneer de wekker afgaat? Ook altijd nog even zin om te snoozen en nog eventjes onder de lakens te kruipen? Bij het perfecte ontbijt hoort een lekkere warme drank om wakker te worden.

 

De Yannoh Instant is een heerlijk drankje zonder cafeïne of gluten gemaakt van geroosterde granen (gerst en rogge), cichorei en eikels. De milde smaak van Yannoh is te wijten aan de granen die gebrand worden.

 

Instant Yannoh is in een oogwenk klaar, enkel heet water toevoegen en daarna genieten! Hou je het liever puur? Ga dan voor de instant original. Gooi het eens over een andere boeg door te kiezen voor spelt, Chaï, vanille of cacao variant. 

   Ontdek Yannoh Instant    

get social!

Volg Try Vegan op Facebook en Instagram en word lid van de Try Vegan-Facebookgroep. Deel je ervaringen en vegan creaties met de hashtags #TryVegan.