Dag 24 — Vegan met een stevige beet

Ben je nog op zoek naar gerechten waarmee je zelfs de grootste vleesfan over de streep kan trekken? Wil je graag nog eens een klassieker op jouw bord zoals vol-au-vent... ? Niet gevreesd! Try Vegan heeft voor alles een oplossing!

Is deze mail niet leesbaar? Bekijk ze in je browser

24

Vegan met een stevige beet

onze tip: fake it 'till you make it

Vlees geeft een uitgesproken smaak en textuur aan je gerecht. Gewoon het vlees weglaten levert dus vaak maar een flauw en weinig verzadigend resultaat op. Gelukkig bestaan er verschillende manieren om extra smaak en textuur aan je vegan creaties toe te voegen:

  • rooster, bak en bruin je ingrediënten eens
  • gebruik genoeg zout en vet
  • sojasaus, vlees- en kippenkruiden zijn smaakbommetjes voor ieder gerecht (de meeste kippenkruiden zijn vegan, lees even de verpakking na voor de zekerheid)
  • zorg voor korstjes, pakketjes en knapperigheid
     
    Alle tips     

 

Pro tip: vegan kipstukjes
Bijna iedere supermarkt verkoopt tegenwoordig plantaardige kipstukjes. Ze worden gemaakt van soja en zijn amper van het origineel te onderscheiden. Gebruik ze in rijstgerechten, pasta’s, curry’s, salades…

Plantaardige kip: een overzicht

Pro tip: net-échte-hamburgers
Steeds meer plantaardige hamburgers zijn zo goed nagemaakt dat veel vleeseters het verschil niet eens proeven. Proef eens de Beyond Burger (bij Ellis, of binnenkort in de supermarkt), de Albert Heijn plantaardige burger of de Vivera biefstukc. Ook Greenway lanceerde net zijn eigen 100% Belgische 'vlees'-burger, te koop in hun restaurants en binnenkort ook in de vleesrayon bij Delhaize.

 

ontdek: belgische klassiekers in een vegan jasje

Frietjes met stoofvlees, vol-au-vent of Gentse waterzooi: de Belgische klassiekers zijn moeilijk vegan friendly te noemen. En toch zijn ze heel makkelijk te veganizen! Wedden dat je oma het verschil niet proeft?

 

    Bekijk de recepten   

wist je dat? 

... je nu geniet van de kortingsactie op de Try Vegan Kookworkshop op dinsdag 30 april in Aalst? Schrijf je in voor 2 personen en betaal slechts voor 1! 

In de workshop leer je de basis van de plantaardige keuken en maak je o.a. een bloemkooldip, vegan quiche en chiapudding. Naast de receptenbundel krijg je ook een goedgevulde goodiebag van Sofine mee naar huis!

Actie geldig tot en met 25 april. Volg de inschrijvingsprocedure zoals bij de workshop vermeld.

  Schrijf nu in met korting

Try Vegan
op restaurant

Tijdens Try Vegan bieden een dertigtal restaurants de hele maand april minstens één vegan gerecht aan. Ontdek alle deelnemende restaurants hier. De focus ligt nu op Gent en Antwerpen, maar geef ons gerust suggesties door van restaurants in andere steden.

naturell

Jan Breydelstraat 10
9000 Gent

    Meer info    

veg'ger

Waterloosesteenweg 287
1060 Sint-Gillis

    Meer info    

céréal zonder vlees
nuggets met dips

Op zoek naar een leuk aperitiefhapje voor je volgende feestje? Wat dacht je van deze vegan en bio nuggets van Céréal? Serveer ze met een dip van pikante hummus, avocadodip en baba ganoush voor een extra wow-effect.

 

Bekijk de kookvideo hier. Volg Céréal zonder Vlees ook op Facebook voor meer kooktips en inspiratie!

    Bekijk het recept   

Volg de conversatie
op facebook

Volg Try Vegan op Facebook en Instagram en word lid van de Try VeganFacebookgroep. Deel je ervaringen en vegan creaties met de hashtags #TryVegan #TryVeganApril2019 en #DietChangeNotClimateChange