Dag 22 — Vegan on a budget

Vegan kan heel goedkoop zijn in tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt. Hoe hoog de rekening uiteindelijk uitvalt, hangt vooral af van de keuzes die je maakt. Kant-en-klare vleesvervangers, broodbeleg en gebak kunnen inderdaad duur zijn, maar door zelf creatief aan de slag te gaan, spaar je heel wat eurootjes uit!

Is deze mail niet leesbaar? Bekijk ze in je browser

22

Vegan on a budget

onze tips: maak slimme keuzes

  • Aardappelen, pasta, rijst en granen zijn helemaal niet duur en vormen een goede basis voor al je gerechten. Koop ze in bulk, dan wordt het nog goedkoper!
  • Verse seizoensgroenten of diepgevroren groenten zijn een goede aanvulling. Voor de eiwitten kan je peulvruchten zoals bonen, kikkererwten of linzen toevoegen. Die koop je in gedroogde vorm heel goedkoop aan. Vleesvervangers zijn dan overbodig.
  • Over het algemeen geldt de regel: hoe meer een product bewerkt wordt, hoe duurder het is. Vervang dure vleesvervangers door tofu of tempeh in pure vorm. Als je zelf een lekkere marinade maakt, proef je geen verschil!
  • Ook je broodbeleg zelf maken, scheelt heel wat in de portemonnee.

Meer budgettips

ontdek: vegan onder € 3

Met minder dan € 3 een voedzame, warme maaltijd voor één persoon bereiden? Het kan! In deze collectie verzamelden we gerechten die je voor een appel en een ei (niet echt, hé) op tafel zet. Naast soepen en ovenschotels, vind je er ook gebak en pannenkoeken.

En het wordt nog straffer! Op deze Amerikaanse website kan je gratis plantaardige weekmenu’s downloaden waarmee je een hele week eet voor minder dan € 25. 

ONTDEK: weekmenu 4

Voor dit weekmenu lieten we ons inspireren door de wereldkeuken. Een Spaanse paëlla, een Italiaanse pasta met 'tonijn', Oosterse pindanoedels, Thaïse sticky rijst met mango en Grieks platbrood met tzatziki. Buon appetito!

    Weekmenu     

 

wist je dat... 

... je nu zaterdag 27/4 in Antwerpen moet zijn voor het Vegan Street Festival Antwerpen van EVA Antwerpen? Je proeft er heerlijk vegan street food, koopt er diervriendelijke kleding en natuurlijke make-up, geniet er van de muziek, kunst en inspirerende sprekers.

De SoFine foodtruck serveert er 2 heerlijke vegan gerechten: een couscoussalade en een vegan  “chicken” ceasar wrap. Iedereen die @sofine_thefriendlyfood volgt op Instagram en het laat zien op zijn telefoon, krijgt €1,- korting op beide gerechten!

Try Vegan
op restaurant

Tijdens Try Vegan bieden een dertigtal restaurants de hele maand april minstens één vegan gerecht aan. Ontdek alle deelnemende restaurants hier. De focus ligt nu op Gent en Antwerpen, maar geef ons gerust suggesties door van restaurants in andere steden.

komkommertijd

Reep 14b
9000 Gent

    Meer info    

Simone's kitchen

Breughelstraat 32
2000 Antwerpen

    Meer info    

lima
wat schaft de pot vandaag?

Gevarieerd koken kan soms een hele klus zijn, maar LIMA maakt het alvast wat makkelijker voor jou.  

 

Probeer eens dit gerechtje met gemarineerde tofu en wokgroentjes, succes gegarandeerd! Maak het jezelf gemakkelijk met deze video.

 

Ontdek ook tal van andere inspirerende recepten op de website.

 

 

 Meer LIMA recepten

Volg de conversatie
op facebook

Volg Try Vegan op Facebook en Instagram en word lid van de Try VeganFacebookgroep. Deel je ervaringen en vegan creaties met de hashtags #TryVegan #TryVeganApril2019 en #DietChangeNotClimateChange