Dag 17 — Vegan en je omgeving

Zondag is het Pasen. Misschien maakte je al plannen om te vieren met familie of vrienden? Jouw keuze om vegan te eten, lokt ongetwijfeld heel wat reacties uit in je omgeving. Die kunnen gaan van nieuwsgierige vragen tot flauwe opmerkingen en spot. Hoe ga je daar het best mee om?

.

Is deze mail niet leesbaar? Bekijk ze in je browser

17

Vegan en je omgeving

onze tip: ervaring boven feiten

  1. Informeer. Eet je bij iemand anders, wacht dan zeker niet tot de dag zelf om te vertellen dat je vegan eet. Zo vermijd je misverstanden en teleurstellingen. Leg duidelijk uit wat je wel en niet eet en stel voor om te helpen bij het samenstellen van het menu. 
  2. Doe het zelf. Maak zelf wat vegan lekkers klaar: zo hoeft de gastheer/vrouw geen extra moeite te doen. Maak extra grote porties zodat nieuwsgierigen kunnen proeven. Je zal merken dat de porties al snel te klein zijn! Hier vind je alvast enkele paasreceptjes waar de hele familie van smult. 
  3. Vertel jouw eigen verhaal: Leg uit waarom jij meedoet aan Try Vegan en wees eerlijk over jouw ervaringen. Over feiten en argumenten valt te discussiëren, over hoe jij je ergens bij voelt niet. Als je merkt dat iemand niet écht in jouw verhaal geïnteresseerd is, maar enkel wil discussiëren, kun je het gesprek gerust rustig afbreken. Je hoeft je niet te verantwoorden als je je daar niet prettig bij voelt.

Pro tip: weet waarover je spreekt

Vegan is voor veel mensen nog onbekend terrein en daarom kunnen er heel wat vragen rijzen. Na drie weken heb je uiteraard nog niet op alles een antwoord, maar het kan helpen om je goed te informeren. Neem bijvoorbeeld eens de veelgestelde vragen door op de website. Of kies een goede docu over veganisme uit. Goeie voorbeelden zijn Cowspiracy, What the Health, The End of Meat en Forks over knives.

 

ONze tip: deel je ervaring

Soms kan het fijn zijn om je ervaring met andere (beginnende) vegans te delen. Je zal merken dat veel mensen op dezelfde vragen en moeilijkheden botsen. Heb je een vraag? Stel hem in onze Facebookgroep, haal onze diëtiste erbij, of kom naar een Try Vegan event en babbel met de andere deelnemers.

ontdek: vegan beroemdheden

Je bent heus niet alleen in je keuze. Bekende Vlamingen als Ian Thomas, Sam De Bruyn en Josje Huisman eten ook (grotendeels) plantaardig. Internationaal kan je je in het rijtje van Natalie Portman, Ellen DeGeneres en Jared Leto scharen. En ook Beyoncé en Leonardo DiCaprio spraken zich al meermaals uit over de voordelen van een plantaardige levensstijl.
 

 

WIST JE DAT...

... je nog steeds kan meedoen met de Try Vegan-wedstrijd? Maak kans op een etentje voor twee personen bij het beste groenterestaurant 2019 volgens Gault Millau Humus x Hortense. Maak een profiel aan en roep je vrienden op om op jou te stemmen. Heb je al een profiel? Vergeet je actie dan niet te delen om stemmen te verzamelen. 

Doe mee

 

TRY VEGAN
OP RESTAURANT

Tijdens Try Vegan bieden een dertigtal restaurants de hele maand april minstens één vegan gerecht aan. Ontdek alle deelnemende restaurants hier. De focus ligt nu op Gent en Antwerpen, maar geef ons gerust suggesties door van restaurants in andere steden.

beo versbar

Heilige Geeststraat 30
9000 Gent

    Meer info     

De broers van julienne

Kasteelpleinstraat 45
2000 Antwerpen

    Meer info     

 

lima
vegan op je boterham

Op zoek naar variatie in je broodbeleg? Dan is tahin de oplossing! Tahin vindt zijn oorsprong in het Midden-Oosten en is lekker, maar ook erg voedzaam. Deze pasta op basis van gegrilde sesam is heerlijk als broodbeleg, maar geeft ook dat extra beetje pit aan hummus.
 

De combinatie van kikkererwten en tahin maakt van hummus een bron van eiwitten en vezels. Met het assortiment van Lima kan je steeds aan de slag. Je kan je eigen hummus variant bereiden of je kan genieten van de kant-en-klare varianten: hummus koriander munt en hummus algen. Twee verrassende combinaties, op smaak gebracht met de beste biologische ingrediënten. 

    Ontdek meer    

get social

Volg Try Vegan op Facebook en Instagram en word lid van de Try VeganFacebookgroep. Deel je ervaringen en vegan creaties met de hashtags #TryVegan #TryVeganApril2019 en #DietChangeNotClimateChange