Dag 15 — Blij zonder ei

Klaar voor de start van week 3? Goed bezig, samen met de 5230 andere deelnemers spaarde je al 79 500 dieren, 159 ton CO₂, 55,65 km² land en
79 500 000 liter water.

Is deze mail niet leesbaar? Bekijk ze in je browser

15

Blij zonder ei

onze tip: eieren vervangen doe je zo

Eieren kennen talrijke toepassingen in traditionele gerechten, maar je kan ze net zo vaak vervangen door een plantaardig alternatief. Er is jammer genoeg niet één magische vervanger die voor alle gerechten werkt. Onze tip? Maak het jezelf gemakkelijk met een goed recept.

 

Zoet

Hartig

  • Graag een roerbakeitje bij je ontbijt? Probeer eens deze tofu scramble.

  • In quiche werkt tofu prima als bindmiddel.

  • Ook een broodje eiersla als lunch kan perfect.

Pro tip: kala namak
Mis je die typische smaak van eieren? Ga bij de Indiase of Pakistaanse supermarkt op zoek naar kala namak of zwart zout. Dit ongeraffineerde zout dankt zijn typische eiersmaak en -geur aan de zwavel die erin zit. Voeg het toe aan je tofu scramble of vegan eiersla.

ONTDEK: AQUAFABA EN ANDERE EIVERVANGERS

Het klinkt misschien wat vreemd: het vocht van een bokaal kikkererwten. En toch is het een van de beste eivervangers die je kan vinden. Als je het opklopt en er suiker aan toevoegt, krijg je stevig 'eiwit' dat je kan gebruiken voor allerlei gebak. Je kan er zelfs meringue mee maken! Ook appelmoes, banaan en tofu zijn uitstekende vervangers!
 

ontdek: weekmenu 3

Bijna Pasen en dat betekent: een weekmenu vol paasgerechten! Denk aan: geroosterde asperges, paasstol, pavlovataartjes en wentelteefjes. En voor door de week zijn er een snelle hummuspasta, zoete aardappelburgers en quiche.
 

 

WIST JE DAT...

... ook achter biologische eitjes dierenleed schuilt? Biolegkippen hebben het wel iets beter dan kooilegkippen (ze leven met max. 6 kippen per m² in vergelijking met 13 kippen per m² voor kooikippen), toch blijven ook zij niet gespaard. Wil je het dierenleed zo veel mogelijk beperken, dan eet je beter helemaal geen eitjes.

Wil je weten welk dierenleed je uitspaart door vegan te eten? Bekijk het filmpje.

 

TRY VEGAN
OP RESTAURANT

Tijdens Try Vegan bieden een dertigtal restaurants de hele maand april minstens één vegan gerecht aan. Ontdek alle deelnemende restaurants hier. De focus ligt nu op Gent en Antwerpen, maar geef ons gerust suggesties door van restaurants in andere steden.

madonna

Poel 7
9000 Gent

    Meer info     

'T AARDS PARADIJS

Merendreedorp 65
9850 Nevele
russel

    Meer info     

 

so fine
Spring rolls met gemarineerde tofu en erwtjes

Hoe beter de lente en het mooie weer vieren dan met deze Spring Rolls met gemarineerde tofu van SoFine?

 

Marineer de tofu in sojasaus en maak er samen met de groentjes mooie rolletjes van met rijstpapier. Een streling voor het oog én de smaakpapillen!

    Bekijk het recept    

get social

Volg Try Vegan op Facebook en Instagram en word lid van de Try VeganFacebookgroep. Deel je ervaringen en vegan creaties met de hashtags #TryVegan #TryVeganApril2019 en #DietChangeNotClimateChange