Dag 12 — Vegan gebak

Weekend! Dat betekent tijd om te experimenteren in de keuken. Niks leuker dan op zondag iets lekkers uit de oven te halen. De heerlijkste desserts zijn gelukkig makkelijk in een vegan versie te bereiden. En voor wie zijn zondag liever lui op de bank of in een koffiebar doorbrengt: we delen in deze mail ook onze lijst met koffiehuizen, bakkers en winkels die vegan desserts en koffiekoeken verkopen. 

Is deze mail niet leesbaar? Bekijk ze in je browser

12

Bake the world a better place!

onze tip: bakken maar!

Wat is lekkerder dan de geur van zelfgebakken cake recht uit de oven? Ook als je vegan eet, hoef je dit niet te missen. Of je nu zin hebt in brownies, appeltaart of cheesecake, als je deze recepten volgt, kan er niets verkeerd gaan. Oh, en ons koekjesdeeg kan je met een gerust hart van je vingers likken: geen enkele kans op salmonella :-). 

ontdek: onze zoete zondenlijst

Ontdek onze lijst met koffiehuizen, bakkers en winkels die vegan desserts en koffiekoeken verkopen. Meer zin in een ijsje? In alle grote supermarkten vind je vegan ijs van o.a. IJsboerke, Magnum, Ben&Jerry’s en Alpro. 
 

Waar vind ik vegan gebak?

WIST JE DAT...

Van 15 tot 30 april de Worldwide Vegan Bake Sale plaatsvindt? Dit initiatief nodigt mensen wereldwijd uit om massaal vegan te bakken voor het goede doel.

Op 26 april toveren we het Veggiehuis in Gent voor de gelegenheid om tot een vegan taartjes pop-up. Kom er vegan taartjes eten of afhalen van 16 tot 19 uur. Sla je zelf graag aan het bakken? Al jouw creaties zijn welkom om te verkopen. 

Bekijk het Facebookevent.

TRY VEGAN
OP RESTAURANT

Tijdens Try Vegan bieden een dertigtal restaurants de hele maand april minstens één vegan gerecht aan. Ontdek alle deelnemende restaurants hier. De focus ligt nu op Gent en Antwerpen, maar geef ons gerust suggesties door van restaurants in andere steden.

v-box

Dok Noord
9000 Gent

    Meer info     

juno

Vrijdagmarkt 5
2000 Antwerpen

    Meer info     

 

lima
brownies van dadels en tahin

Door te kiezen voor producten die 100 % plantaardig en biologisch gecertificeerd zijn, helpt Lima iedereen om op elk moment van de dag te genieten van beter eten. En ja, ook van desserts!

Probeer eens deze heerlijke vegan brownies op basis van dadels.

Tip: je kan ze nog enkele dagen bewaren dus ook handig om mee te nemen als tussendoortje. Als ze nog niet op zijn natuurlijk ;-)
 

 Bekijk het recept

get social

Volg Try Vegan op Facebook en Instagram en word lid van de Try VeganFacebookgroep. Deel je ervaringen en vegan creaties met de hashtags #TryVegan #TryVeganApril2019 en #DietChangeNotClimateChange