Dag 1 — Eenvoudig vegan!

Samen met duizenden anderen ben je ingeschreven voor Try Vegan. Proficiat! Je maakte net een geweldige beslissing voor je gezondheid, de dieren en onze planeet.

 

De komende maand zullen we je zo goed mogelijk informeren en inspireren om er dertig lekkere, plantaardige dagen van te maken.

 

We wensen je een inspirerende vegan ontdekkingsreis!

 

Is deze mail niet leesbaar? Bekijk ze in je browser

1

Easy Vegan

onze tip: vegan in de supermarkt

Voor je eerste vegan tip zoeken we het niet te ver: in de supermarkt. Want plantaardig eten wil niet zeggen dat je altijd alles zelf moet maken. Het vegan aanbod in de supermarkt groeit elke dag. Supermarkten als Delhaize, Albert Heijn en Carrefour zetten steeds meer in op vegan, en ook in discounters Aldi en Lidl vind je tegenwoordig vegan vleesvervangers, broodbeleg en kant-en-klare maaltijden.

Bekijk eens deze lijstjes voor je naar de winkel gaat en trek gewapend ten strijde:

plantaardige koekjes
plantaardige ijsjes
kant-en-klaar vegan (pizza! pasta! kebab!)
vegan broodbeleg en spreads
vegan burgers, balletjes en worsten

Mag het wat meer zijn? Ga dan eens langs bij de biowinkel, daar is het aanbod groter. In onze Facebookgroep worden ook vaak tips uitgewisseld over nieuwe producten in de supermarkt.

ontdek: weekmenu 1.

Voor de eerste week houden we het bij vertrouwde gerechten. Met een spaghetti 'bolognaise', frietjes met 'stoofvlees' en brownies komen alle klassiekers aan bod. Je vindt de recepten door op de pdf onder deze link te klikken.

    Weekmenu 1    

doe mee en win!

Doe mee met de Try Vegan wedstrijd en win een etentje bij het beste groenterestaurant 2019 Humus x Hortense voor 2 personen!

Schrijf je in en roep je vrienden op om op jou te stemmen als beste Try Vegan ambassadeur. Wie de meeste stemmen haalt, wint!

WIST JE DAT ...

... je de hele maand april met al jouw vragen over gezondheid terecht kan bij onze diëtiste Evelyne Mertens? Stuur een mail naar dietiste@tryvegan.be of stel je vraag via haar Facebookpagina.

TRY VEGAN
OP RESTAURANT

Tijdens Try Vegan bieden een dertigtal restaurants de hele maand april minstens één vegan gerecht aan. Ontdek alle deelnemende restaurants hier. De focus ligt nu op Gent en Antwerpen, maar roep vooral ook restaurants in andere steden op om mee te doen!

so fine
win een sofine pakket met 7 producten!

Samen met SoFine eet jij de wereld een stukje mooier. Alleen op basis van groente en de allerbeste biologische soja maakt SoFine heerlijke plantaardige tofuproducten, groenteburgers, vleesvervangers en zelfs visvervangers.
Wij mogen 3 pakketten met 7 SoFine-producten weggeven!

SoFish Burger
Veggie gehakt
Tofu naturel
Tofu à la minute asian spiced
Brocoli Burger
SoChicken Sticks
Mini Bietenburgers

Laat ons voor 8 april weten waarom jij kans wil maken op een SoFine-pakket!

    Doe mee   

get social

Volg Try Vegan op Facebook en Instagram en word lid van de Try VeganFacebookgroep. Deel je ervaringen en vegan creaties met de hashtags #TryVegan #TryVeganApril2019 en #DietChangeNotClimateChange