PERSBERICHT: VEGGIEWORLD KOMT OPNIEUW NAAR BRUSSEL

Met exclusieve kookdemo's en nieuwe vegan producten

Op 17 en 18 november wordt Tour&Taxis in Brussel het decor van de tweede editie van VeggieWorld in België. VeggieWorld is een internationale beurs die je laat kennismaken met alles wat met een plantaardige levensstijl te maken heeft. Op de eerste editie in Brussel vorig jaar waren er 5000 bezoekers. Eerder waren er al edities in Berlijn, Parijs en Utrecht en volgend jaar ook in Hong Kong. VeggieWorld wordt georganiseerd door Wellfairs in samenwerking met EVA vzw en met de steun van Leefmilieu Brussel in het kader van de Good Food-strategie. 

Nieuwe vegan producten
Het voorbije jaar is het aanbod van vegan producten enorm gegroeid. In de supermarkt vind je vegan pizza’s, ijs en ook vegan kaas. Op VeggieWorld ontdek je verschillende stands met vegan kaas, onder andere het Belgische Pa’lais. Zij maken biologische vegan kaas op basis van cashewnoten. Daarbij gebruiken ze traditionele fermentatiemethodes. En er zijn ook enkele verrassende standhouders, zo komt Aoste er met een foodtruck hun nieuwe vegan gamma presenteren. 

De meer dan 70 standhouders laten je verder ook kennismaken met plantaardig gebak, vleesvervangers, ijs, drankjes, chocolade en foodtrucks met burgers, wraps, smoothies  … Naast voedingsproducten, vind je er ook cosmetica, schoenen, kleren en handtassen zonder dierlijke producten. Een volledig overzicht van de standhouders vind je hier.

Kookdemo’s en lezingen 
Naast eten en drinken, zijn er ook lezingen en kookworkshops. Een primeur voor België is de kookdemo van BOSH! De kans is groot dat je al een kookvideo zag van dit Britse duo, want die gaan vaak viraal. Ian en Henry, de mannen achter BOSH! tonen op VeggieWorld hoe makkelijk het is om plantaardig te koken. Ze signeren na de kookdemo ook hun BOSH!-kookboek op de EVA-stand. 

Miki & Kristin van de Vegetarische Kookstudio komen van dichter bij huis. Zij lanceerden in oktober het ‘Vandaag Vegan’ kookboek, met recepten die traditioneel veel zuivel of ei bevatten in een vegan versie, een vegan kwarktaart bijvoorbeeld. Tijdens hun kookdemo krijg je de ideale inspiratie voor feestelijke desserts!

Verder zijn er ook lezingen van Tobias Leenaert, Dos Winkel en vegan sporters Janneke Vermeulen en Jérémy Pigeon. Hier vind je het volledige programma.

Eetgewoontes Belgen
40 % van de Belgen wil in de toekomst minder vlees eten
, dat blijkt uit onderzoek van iVOX en EVA begin dit jaar. En er zijn ook steeds meer Belgen die vaker vegan eten. In 2018 waren er bijvoorbeeld meer dan 10 000 deelnemers van Try Vegan, een campagne van EVA vzw en BE Vegan die iedereen wil inspireren om meer plantaardig te eten. Buitenshuis eten en vervangers vinden voor kaas blijken daarbij de grootste drempels. Nu is VeggieWorld de ideale plaats om nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

Perscontact:
Fien Louwagie, EVA vzw
fien@evavzw.be
tel: 0498 64 98 32 

 
 
 
 
 
Alle info over Veggieworld
 
 
 
 
 

EVA verleidt mensen tot gezond en duurzaam vegetarisch eten met degelijke informatie, fantastische recepten en smakelijke activiteiten. Dankzij EVA is donderdag voortaan veggiedag.

Meer weten over EVA