Dag 26 — Vegan voor vleesfans

Begin je dat stukje vlees op je bord na vier weken plantaardige keuken wat te missen? Niet gevreesd! Met deze trucjes heeft zelfs de grootste vleesfan niet door dat hij eigenlijk plantaardig eet.

Is deze mail niet leesbaar? Bekijk ze in je browser

26

Vegan voor vleesfans

onze tip: fake it till you make it

Vlees geeft een uitgesproken smaak en textuur aan je gerecht. Gewoon het vlees weglaten levert dus vaak maar een flauw en weinig verzadigend resultaat op. Gelukkig bestaan er verschillende manieren om extra smaak en textuur aan je vegan creaties toe te voegen:

- rooster, bak en bruin je ingrediënten
- gebruik genoeg zout en vet
- sojasaus, vlees- en kippenkruiden zijn smaakbommetjes voor ieder gerecht (de meeste kippenkruiden zijn vegan, lees even de verpakking na voor de zekerheid)
- zorg voor korstjes, pakketjes en knapperigheid

Alle tips

 

Pro tip: vegan kipstukjes
Bijna iedere supermarkt verkoopt tegenwoordig plantaardige kipstukjes. Ze worden gemaakt van soja en zijn amper van het origineel te onderscheiden. Gebruik ze in rijstgerechten, pasta’s, curry’s, salades…

Overzicht van plantaardige kip

ontdek: belgische klassiekers in een vegan jasje

Frietjes met stoofvlees, vol-au-vent of Gentse waterzooi: de Belgische klassiekers zijn moeilijk vegan friendly te noemen. En toch zijn ze helemaal niet moeilijk te veganizen! Wedden dat je oma het verschil niet proeft?

    Bekijk de gerechten    

ONTDEK: weekmenu 5

Bierstoverij, vol-au-vegan en portobellopasteitjes met tofupesto. Voor het laatste weekmenu van deze Try Vegan mag het al eens wat meer zijn. 

    Weekmenu     

 

Wist je dat ...

… er steeds meer Belgen zijn die hun vleesverbruik verminderen? EVA onderzocht samen met onderzoeksbureau iVOX de voedingsgewoonten van de Belgen en daaruit blijkt dat bijna de helft van de Belgen (44%) nu minder vlees eet dan een jaar geleden. Met als belangrijkste motivatie: dierenwelzijn.

Bekijk hier alle cijfers. 

lima
wat schaft de pot vandaag?

Een heerlijke Lima seitanburger! Seitan is een populaire vleesvervanger op basis van tarwe en wordt op dezelfde manier bereid als vlees. Het bevat bovendien hoogwaardige plantaardige eiwitten, nauwelijks vet en geen cholesterol. De seitan van Lima is artisanaal bereid met een heerlijk vleugje sojasaus.

 

    Bekijk het recept    

Volg de conversatie
op facebook

Volg jij de Try Vegan Facebookpagina al? 

Wil je je ervaringen delen met andere (beginnende) vegans? Word dan lid van onze Try Vegan Facebookgroep. Of post op sociale media met de hashtags #TryVegan #oktober2018.