Dag 26 — Vegan op een ander

Zelf plantaardig koken lukt voor de meeste mensen wel. Buitenshuis vegan eten is iets minder evident. Maar een gerichte zoektocht en een beetje creativiteit leveren vaak verborgen vegan schatten op.

Is deze mail niet leesbaar? Bekijk ze in je browser

Foto: Debby Vervoort - Wilgroei

26

Vegan op een ander

onze tip: vraag ernaar

Niet alle restaurants waar je plantaardig kan eten, zetten dit expliciet op hun menukaart. Vaak loont het de moeite om even op voorhand te bellen en te vragen wat ze kunnen voorzien voor iemand die vegan wil eten. Hebben ze nog nooit van het woord veganistisch gehoord? Dan wordt het waarschijnlijk moeilijk, maar als de chef wel vertrouwd is met de plantaardige keuken zal je vaak aangenaam verrast worden.

ONZE TIP: weet waar je eet

Ga eens naar een pitazaak. De broodjes met falafel die ze er serveren, zijn meestal vegan. Samen met VOEM maakte EVA een overzicht van Gentse zaken die een vegan aanbod hebben, maar ook buiten Gent zijn er heel wat pitazaken te vinden.

Steeds meer ketens spelen in op de stijgende vraag naar vegan eten. Bij Panos vind je een vegan hummus-currybroodje en Domino’s heeft vegan pizza’s op het menu. Gezond plantaardig lekkers (soepen, salades, broodjes ... ) vind je bij ketens als Exki, Le Pain Quotidien, Foodmaker en Greenway.

Spot je de ‘vegan friendly’ sticker van BE Vegan op de ruit van een horecazaak? Dan weet je zeker dat hier plantaardig lekkers te smullen valt!

ontdek: de restodatabase & vegan hotspot guide

Op zoek naar een overzicht van de veganvriendelijke en 100% plantaardige restaurants in Vlaanderen en Brussel? Neem dan een kijkje in EVA’s restodatabase. Heb je zelf ergens heerlijk vegan gegeten en staat het restaurant nog niet in onze database? Laat het ons weten via restaurants@evavzw.be.

De beste vegan plekjes in Gent en Leuven? Bekijk de vegan hotspotguides van BE Vegan.

    Restodatabase   

wist je dat ...

… je dankzij de Happy Cow-app in no time de leukste vegan adresjes in de buurt vindt? Download de app, stel je locatie in en je krijgt automatisch een overzicht van vegan friendly restaurants in de buurt. En je kan hem overal ter wereld gebruiken!

Doe mee en win
10 x vegan pizza van domino's

De vegan pizza’s van Domino’s Pizza? Die wil je proeven! De veganistische pizza’s zijn er in twee smaken: ‘Vegan Margherita’ en ‘Spicy Vegan’. Ze zijn niet alleen 100 % vegan, maar ook 100 % lactosevrij & 100 % puur. Dit betekent dat alle ingrediënten vrij zijn van kunstmatige geur- en kleurstoffen.

Wil jij de vegan pizza’s van Domino’s proberen? Goed nieuws, want Domino’s geeft 10 codes voor een gratis pizza weg. Laat ons weten op welke datum Domino’s de vegan pizza in België introduceerde om kans te maken. Deelnemen kan tot 30 oktober. De winnaars worden persoonlijk verwittigd.

    Ik doe mee    

Volg de conversatie
op facebook

Volg jij de Try Vegan Facebookpagina al? 

Wil je je ervaringen delen met andere (beginnende) vegans? Word dan lid van onze Try Vegan Facebookgroep. Of post op sociale media met de hashtags #TryVegan #oktober2018.