Dag 19 — Vegan on a budget

Vegan is duur, wordt vaak beweerd. Maar hoe hoog de rekening uiteindelijk uitvalt, hangt vooral af van de keuzes die je maakt. Kant-en-klare vleesvervangers, broodbeleg en gebak kunnen inderdaad duur zijn, maar door zelf creatief aan de slag te gaan, kun je heel wat eurootjes uitsparen!

Is deze mail niet leesbaar? Bekijk ze in je browser

19

Vegan on a budget

onze tip: slimme boodschappen

- Aardappelen, pasta, rijst en granen zijn helemaal niet duur en vormen een goede basis voor al je gerechten. Koop ze in bulk, dan wordt het nog goedkoper!
- Verse seizoensgroenten of diepgevroren groenten zijn een goede aanvulling. Voor de eiwitten kun je peulvruchten zoals bonen, kikkererwten of linzen toevoegen. Die koop je in gedroogde vorm heel goedkoop aan! Vleesvervangers zijn dan overbodig.
- Over het algemeen geldt de regel: hoe meer een product bewerkt wordt, hoe duurder het is. Vervang dure vleesvervangers door tofu of tempeh in pure vorm. Als je zelf een lekkere marinade maakt, proef je geen verschil!
- Ook je broodbeleg zelf maken scheelt heel wat in de portemonnee.

 

Pro tip: vervang dure vogels

- zonnebloempitten i.p.v. pijnboompitten: Zonnebloempitten zijn net zo veelzijdig: verwerk ze in pesto, voeg ze toe aan pasta’s of salades of doop ze in chocolade voor een M&M-alternatief.
- erwtjes i.p.v. avocado: probeer eens een guacamole op basis van doperwtjes: blend ze met pittige kruiden, rode ui, stukjes tomaat, olijfolie en wat limoensap. Smaakt prima met nacho’s of op een stuk brood.
- boekweit en gierst i.p.v. quinoa: Boekweitzaadjes zijn een stuk goedkoper en net zo gezond als quinoa. Verwerk ze in een salade of maak er risotto mee. Ook met gierst (een graansoort die dicht aanleunt bij couscous) kan je alle kanten uit!

ontdek: goedkope gerechtjes

Met minder dan € 2,5 een voedzame warme maaltijd voor één persoon bereiden? Het kan! In deze collectie verzamelden we gerechten die je voor een appel en een ei (niet echt, hé) op tafel zet. Naast soepen en ovenschotels, vind je er ook gebak en pannenkoeken.

En het wordt nog straffer! Op deze Amerikaanse site kun je gratis plantaardige weekmenu’s downloaden waarmee je een hele week eet voor minder dan € 25.

    Alle recepten    

wist je dat ...

... je tot nu toe al 8517 liter water, 50 m² bos, 4 dierenlevens, 327 kg graan en 163 kg CO2  hebt uitgespaard door vegan te eten? Geweldig goed bezig! Waarom de vlees- en zuivelindustrie zo belastend is voor het milieu, lees je hier.

doe mee en win
10 x een pakket van lima!

Kan je nog wat inspiratie voor Try Vegan gebruiken?

Lima heeft een uitgebreid 100 % biologisch en plantaardig assortiment en heerlijke recepten die je snel kunnen helpen.

 

Lima verloot 10 pakketten onder de Try Vegan deelnemers.

In één pakket zit:

 

1 x soja cuisine room
1 x sojasaus
1 x Rice Coco / Oat Choco drink (200 ml)
1 x miso (hatcho Miso of barley Miso)
1 x pasta (Khorasan of udon Noodle)
1 x boekweitwafels met zwarte chocolade
1 x Limaboekje
1 x vegan receptenboekje

 

Bezorg ons voor 26 oktober je adres en telefoonnummer om kans te maken op een pakket.

 

    Ja, ik doe mee   

Volg de conversatie
op facebook

Volg jij de Try Vegan Facebookpagina al

Wil je je ervaringen delen met andere (beginnende) vegans? Word dan lid van onze Try Vegan Facebookgroep. Of post op sociale media met de hashtags #TryVegan #oktober2018.