Dag 17 — Vegan broodbeleg

Het hoeft niet altijd een uitgebreide maaltijd te zijn, toch? Soms wil je gewoon eens een boterhammetje. Maar wat leg je daar dan op, als charcuterie of kaas geen opties zijn? En moet je echt al die vegan spreads zelf maken of kan het ook gewoon snel-snel? Deze week in je mailbox en op je boterham: vegan beleg.

Is deze mail niet leesbaar? Bekijk ze in je browser

17

Vegan broodbeleg

onze tip: de lunchboxgids

Groentepaté, cashewnotentzatziki, pompoenspread... in EVA’s Lunchboxgids vind je een heleboel eenvoudige ideetjes voor in de brooddoos. Uitgetest en goedgekeurd door kleine en grote kinderen.

Download de gids

Pro tip
Hummus, de spread op basis van kikkererwten, ken je vast. Maar weet je ook wat baba ganoush en muhammara zijn? Ze worden wel eens de nieuwe hummus genoemd. Je kunt ze gemakkelijk zelf maken, maar vindt ze ook bij de dips in de supermarkt. 

ontdek: kant-en-klaar beleg uit de supermarkt

Is zelf je broodbeleg maken te veel werk? De meeste supermarkten verkopen kant-en-klare vegan spreads. Bekijk hier wat je waar kan kopen. Of probeer eens een vegan sneetje kaas.

Houd je van zoet? Kies dan voor confituur, zwarte choco van Boerinneke of Kwatta of Lotus Speculoospasta. En pindakaas natuurlijk, dé klassieker om te combineren met confituur of banaan!

    Vegan broodbeleg    

wist je dat ...

... veganisme verder gaat dan het eten op je bord? Veel vegans kiezen er ook voor om geen wol, leer of zijde te dragen en geen verzorgingsproducten te gebruiken waarin dierlijke bestanddelen gebruikt worden, of die getest zijn op dieren.

 

Steeds meer producenten worden zich bewust van deze groeiende vraag en de vegan lifestylemerken en -winkels schieten als paddenstoelen uit de grond. Bezoek bijvoorbeeld eens de Belgische webshop van Infinite Seeds als je op zoek bent naar schoenen, verzorgingsproducten of accessoires.

 

Meer over vegan lifestyle

Doe mee en win
een abinda-pakket + kookboek

Met respect voor de natuur biedt Abinda gezonde, voedzame en veggie spreads en burgers aan. Abinda wil een positieve boost geven aan de samenleving. Menselijkheid, ecologisch bewustzijn en creativiteit zijn daarbij kernwoorden. 

Maak kans op een Abinda-pakket met 5 producten en het kookboek Puur & Vegetarisch (180 eenvoudige vegan recepten uit de Avalonkeuken).

Wedstrijdvraag: Welk jubileum viert Abinda dit jaar?
Deelnemen kan tot 24 oktober. Winnaars worden persoonlijk verwittigd. 

    Ik doe mee    

Volg de conversatie
op facebook

Volg jij de Try Vegan Facebookpagina al

Wil je je ervaringen delen met andere (beginnende) vegans? Word dan lid van onze Try Vegan Facebookgroep. Of post op sociale media met de hashtags #TryVegan #oktober2018.