Dag 10 — Vegan voor spruitjes

Groenten en kinderen, dat is niet altijd een gouden combinatie. Probeer zeker niets te forceren, maar laat je kinderen wel met een breed aanbod aan groenten kennismaken door ze regelmatig opnieuw aan te bieden. Vaak helpt het om verschillende groenten te bereiden zodat ze kunnen kiezen wat ze eten. Betrek hen ook zoveel mogelijk bij het koken. Dingen die ze zelf hebben klaargemaakt, zullen ze sneller opeten.

Meer lezen

Is deze mail niet leesbaar? Bekijk ze in je browser

10

Vegan voor spruitjes

onze tip: verborgen groentjes

Verborgen groentjes gaan makkelijker binnen. Verwerk ze bijvoorbeeld in deze kleurrijke pannenkoeken van Plantbased met rode biet of spinazie. Of maak er balletjes of burgers van. Ook van deze chocoladehummus merkt niemand dat er eigenlijk kikkererwten in zitten. Wedden dat ook mama en papa ervan meesmullen!

Meer kidsproof gerechten

ontdek: E-book ‘vegan voor kids’

Diëtiste Silke Desaever is gespecialiseerd in het plantaardig (op-)voeden van kinderen. In haar e-book ‘Vegan voor kids’ lees je hoe je dat aanpakt: je kroost plantaardig grootbrengen. Zie je ze liever live aan het werk? Op VeggieWorld geeft ze op zaterdag 17 november een lezing. Ook interessant voor mama’s die vegan hun zwangerschap willen doorbrengen.

Naar het E-book

ONTDEK: try vegan evenementen

Tijdens Try Vegan organiseren EVA en BE Vegan evenementen over heel Vlaanderen. Van kookworkshops tot infoavonden en filmvertoningen. Er is zelfs een ware eco-comedy show! Bekijk alle evenementen op de website of via de Try Vegan Facebookpagina.

Bekijk alle evenementen

 

wist je dat ...

... je kinderen perfect vegetarisch of veganistisch kan opvoeden? De American Dietetic Association, de meest gezaghebbende organisatie ter wereld op het vlak van voeding, zegt dat "goed uitgebalanceerde vegetarische en veganistische voedingswijzen nutritioneel geschikt en gezond kunnen zijn voor kinderen". Kinderen die gevarieerd vegetarisch en veganistisch eten, lusten vaak meer groenten en zullen vezelrijke voeding en voedsel met een laag cholesterol-gehalte makkelijker leren waarderen. 

Lees hier waar je moet op letten.

veggieworld brussels
win tickets!

Op 17 en 18 november komt de leukste plantaardige beurs ooit weer naar België. Met meer dan 70 standhouders en foodtrucks, kookdemo’s van internationale chefs en lezingen van vegan experts is VeggieWorld de place to be voor wie van lekker plantaardig eten houdt. We verloten 5 tickets onder de Try Vegan-deelnemers. Laat ons weten welke internationale organisatie de beurs samen met EVA organiseert om kans te maken. We brengen de winnaars via e-mail op de hoogte. Deelnemen kan tot 17 oktober.

 

Benieuwd naar het volledige programma? Bekijk het hier. Volg het event op Facebook om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes.

    Doe mee   

Volg de conversatie
op facebook

Volg jij de Try Vegan Facebookpagina al? 

Wil je je ervaringen delen met andere (beginnende) vegans? Word dan lid van onze Try Vegan Facebookgroep. Of post op sociale media met de hashtags #TryVegan #oktober2018.