Dag 5 — Vegan gebak!

Weekend! Dat betekent tijd om te experimenteren in de keuken. Niets leuker dan op zondag iets lekkers uit de oven te halen. De heerlijkste desserts zijn gelukkig makkelijk in een vegan versie te bereiden. En voor wie zijn zondag liever lui op de bank of in een koffiebar doorbrengt: we delen in deze mail ook onze lijst met koffiehuizen, bakkers en winkels die vegan desserts en koffiekoeken verkopen. 
 

Bekijk alvast het weekmenu voor volgende week.

Is deze mail niet leesbaar? Bekijk ze in je browser

5

Vegan Gebak!

onze tip: bakken maar!

Niets lekkerder dan de geur van zelfgebakken cake recht uit de oven. Ook als je vegan eet, hoef je dit niet te missen. Of je nu zin hebt in brownies, appeltaart of cheesecake, als je deze recepten volgt, kan het niet mis gaan. Oh, en ons koekjesdeeg kun je met een gerust hart van je vingers likken: geen enkele kans op salmonella :-).

Meer nagerechten

ontdek: zoetezondenlijst

Onze lijst met koffiehuizen, bakkers en winkels die vegan desserts en koffiekoeken verkopen. Meer zin in een ijsje? In alle grote supermarkten vind je vegan ijs van o.a. IJsboerke, Swedish Glace, Ben&Jerry’s, Professor Grunschnabel en Alpro.

Vegan gebak 

wist je dat ...

... er ook drie grootkeukens meedoen aan Try Vegan? Komida (de studentenrestaurants van Universiteit Antwerpen), BNP Paribas Fortis en Erasmushogeschool Brussel serveren de hele maand oktober dagelijks minstens één plantaardig gerecht in hun restaurants.

try vegan kookboek:
vandaag vegan

Speciaal voor Try Vegan ontwikkelden Miki Duerinck en Kristin Leybaert een kookboek met meer dan honderd goed uitgewerkte, haalbare vegan recepten. 

Melk, room, kaas en eieren krijgen waardige vervangers, waardoor bekende recepten in een plantaardige versie even lekker zijn als hun origineel. Voor de doorgewinterde veganist én de nieuwsgierige starter.

Te koop voor € 22,50 in het Veggiehuis in Gent, bij Standaard Boekhandel en online. EVA-leden krijgen € 2,50 korting.

    Alles over Vandaag Vegan  

Volg de conversatie
op facebook

Volg jij de Try Vegan Facebookpagina al? 

Wil je je ervaringen delen met andere (beginnende) vegans? Word dan lid van onze Try Vegan Facebookgroep. Of post op sociale media met de hashtags #TryVegan #oktober2018.