Dag 24 — Op reis in je keuken

Try Vegan gaat internationaal! Door even over onze landsgrenzen heen te kijken, kun je heel wat inspiratie opdoen voor gerechtjes waar groenten een centrale rol spelen. Denk maar aan de Indiase, Vietnamese, Joodse of Italiaanse keuken. We nemen je mee op een vegan reis rond de wereld.

Is deze mail niet leesbaar? Bekijk ze in je browser

24

Op reis in je keuken

onze tip: de aziatische keuken

- In India leeft het grootste aantal vegetariërs ter wereld. Geen wonder dus dat de keuken er veggie en vegan friendly is. Curry’s, dal(-soep), samosa’s en masala zijn een waar genot voor wie van kruidige, (licht)pikante gerechten houdt.

- De Vietnamese keuken staat bekend om zijn verse kruiden en groenten, en minimaal gebruik van zuivel. Klassiekers zijn onder andere lenterolletjes en noedelsoepen, maar ook tofu is er wijdverspreid.

- Hoewel de Thaise keuken traditioneel bijna altijd vlees en vis gebruikt, valt van veel gerechten ook gemakkelijk een vegan variant te maken. Denk maar aan pad thai, gewokte noedels en deze zoete aardappelburgertjes.

Bekijk onze collectie ‘op reis in je keuken’ voor meer internationaal lekkers.

ontdek: vegan mexicaans

Chili sin carne (het vleesloze broertje van chili con carne) is intussen uitgegroeid tot een klassieker. Maar ook taco's, tortilla's, burrito's… duiken steeds vaker bij ons op. De Mexicaanse keuken is niet alleen hip, dankzij het gebruik van peulvruchten lenen Mexicaanse gerechten zich ook perfect voor vegan varianten. Maïs, chili en tomaten vormen de basis. Vul aan met bonen, avocado, rijst... En vergeet de salsa niet!

    Mexicaanse gerechten    

WIST JE DAT ...

... er ook heel wat vegan friendly reisbestemmingen zijn? Wij hebben onze favoriete vegan bestemmingen voor je opgelijst. Misschien handig om rekening mee te houden bij het boeken van je volgende reis. In de Facebookgroep Vegan Travel wisselen reizigers tips uit over hippe vegan bestemmingen en leuke adresjes.

céréal zonder vlees
Vegan Wrap met Mediterraanse Seitan croc.

Nog zo’n leuk werelds gerechtje is deze vegan wrap van Céréal zonder vlees. En wat nog beter is: je flanst hem in een recordtijd in elkaar. Wraps bestrijken met guacamole, de burgers bakken en samen met de groentjes in de wrap draaien… Et voilà! Een origineel en lekker gerechtje waarmee je je op slag in zuiderse oorden waant.

    Bekijk hier het recept    

Je vindt de producten van Céréal zonder vlees bij Carrefour en Delhaize. Volg hen op Facebook en Instagram om hun nieuwe recepten niet te missen.

Volg de conversatie
op facebook

Volg jij de Try Vegan Facebookpagina al? 

Wil je je ervaringen delen met andere (beginnende) vegans? Word dan lid van onze Try Vegan Facebookgroep. Of post op sociale media met de hashtags #TryVegan #oktober2018.