Dag 1 — Eenvoudig vegan!

Je hebt je ingeschreven voor Try Vegan. Proficiat! Je maakte net een geweldige beslissing voor je gezondheid, de dieren en onze planeet.

 

De komende maand zullen we je zo goed mogelijk informeren en inspireren om er dertig lekkere, plantaardige dagen van te maken.

 

We wensen je een inspirerende vegan ontdekkingsreis!

Is deze mail niet leesbaar? Bekijk ze in je browser

1

Eenvoudig Vegan

onze tip: vegan in de supermarkt

Voor je eerste vegan tip zoeken we het niet te ver: in de supermarkt. Want plantaardig eten wil niet zeggen dat je altijd alles zelf moet maken. Het vegan aanbod in de supermarkt groeit elke dag. Supermarkten als Delhaize, Albert Heijn en Carrefour zetten steeds meer in op vegan, en ook in discounters Aldi en Lidl vind je tegenwoordig vegan vleesvervangers, broodbeleg en kant-en-klare maaltijden.

Bekijk eens deze lijstjes voor je naar de winkel gaat en trek gewapend ten strijde:

plantaardige koekjes

plantaardige ijsjes

kant-en-klaar vegan (pizza! pasta! kebab!)

vegan broodbeleg en spreads

vegan burgers, balletjes en worsten

vegan chocolade

Mag het wat meer zijn? Ga dan eens langs bij de biowinkel, daar is het aanbod groter. Op vegan Facebookgroepen zoals Vegans of Belgium worden ook vaak tips uitgewisseld over nieuwe producten in de supermarkt.

ontdek: weekmenu 1.

Voor de eerste week zoeken we het niet te ver. Met een spaghetti 'bolognaise', frietjes met 'stoofvlees' en brownies komen alle klassiekers aan bod. Je vindt de recepten door op de pdf onder deze link te klikken.

    Weekmenu 1    

ONtdek: VEGAN ontbijt

Je ontbijt verplantaardigen is niet zo moeilijk als het lijkt.

Onze ontbijttips

WIST JE DAT ...

... je vegan producten in de supermarkt makkelijk herkent aan het V-label. Dit gele, cirkelvormige logo geeft aan of een product vegetarisch of vegan is. Nooit meer ingrediëntenlijstjes checken!

 

lima
start je dag met een lekker en gevarieerd ontbijt

Zin om je dag te starten met een heerlijk en gebalanceerd ontbijt? Probeer zeker eens de vier nieuwe muesli’s van LIMA! De rijkgevulde muesli’s zijn opgebouwd uit een combinatie van granen, zaden en pitten. En dat zonder toegevoegde suikers! Ze hebben elk hun specifieke nutritionele eigenschappen zodat iedereen zijn of haar gading kan vinden! Welke wil jij als eerste proeven? 

    Ontdek het biologische & plantaardige gamma    

Volg de conversatie
op facebook

Volg jij de Try Vegan Facebookpagina al? 

Wil je je ervaringen delen met andere (beginnende) vegans? Word dan lid van onze Try Vegan Facebookgroep. Of post op sociale media met de hashtags #TryVegan #oktober2018.