Dag 43 — En nu?

Overmorgen versturen wij het laatste Try Vegan mailtje. Maar eerst geven we vandaag enkele tips om ook na Try Vegan geïnspireerd te blijven om meer plantaardig te eten.

Is deze mail niet leesbaar? Bekijk ze in je browser

43

En nu?

onze tip: Blijf geïnspireerd

Wil je na je deelname aan Try Vegan graag zo veel mogelijk plantaardig blijven eten, zorg er dan voor dat je voldoende geïnspireerd blijft. Dat kan op verschillende manieren. Neem bijvoorbeeld een abonnement op EVA Magazine en ontvang elke drie maanden de lekkerste recepten, restorecensies en interessante weetjes in je bus. Of word lid van BE Vegan en help ons België te veganizen. Ontvang een gratis t-shirt of totebag en regelmatig nieuwtjes en recepten in je mailbox.

ontdek: leuke activiteiten in je buurt

Niets motiverender dan gelijkgestemde mensen uit je buurt te ontmoeten. De lokale EVA-groepen organiseren heel wat fijne activiteiten of je kunt je inschrijven voor een van de EVA-kookworkshops. Ook BE Vegan organiseert regelmatig toffe events zoals Vegan Summer Fest.


wist je dat? 

We in België voornamelijk kippen, varkens en koeien eten en dat deze dieren een stuk intelligenter en socialer zijn dan we denken? Bovendien hebben deze dieren een rijk emotioneel leven. Wist je dat kippen een sterk moederinstinct hebben, dat varkens minstens zo intelligent zijn als honden en dat koeien vriendschappen sluiten met elkaar? In de vee-industrie blijft er maar weinig over van hun natuurlijke gedrag en leefomgeving, waardoor veel dieren stress-gerelateerde stoornissen ontwikkelen en, doordat ze zo gekweekt zijn, ook heel wat lichamelijke problemen hebben. Ze bereiken maar een fractie van de leeftijd die ze kunnen bereiken en dat korte leven is vaak een lijdensweg. Het goede nieuws is dat jij hier iets aan kan doen en dat je al heel erg goed bezig bent door je deelname aan Try Vegan.