Dag 41 — De laatste week

We zijn aan de laatste Try Vegan week gekomen. Hopelijk zijn het al leerrijke en inspirerende dagen geweest. In deze mail willen we nog even stilstaan bij budgetvriendelijk vegan.

Is deze mail niet leesbaar? Bekijk ze in je browser

41

De laatste week

onze tip: groenten op de markt en peulvruchten

Soms krijgen mensen de indruk dat vegan eten en koken heel erg duur is. Dat komt omdat veel vegan bloggers gebruik maken van duurdere ingrediënten zoals noten, chiazaad en superfoods en doordat de vegan producten in de supermarkt vaak duurder zijn dan de dierlijke varianten. Je kan je natuurlijk eerst en vooral de vraag stellen of de prijs van die dierlijke producten niet gewoon veel hoger moet liggen als we de impact ervan op het milieu en onze gezondheid zouden laten meewegen. Maar los daarvan hoef je niet meer uit te geven als je vegan eet. Groenten zijn vaak erg goedkoop - zeker als je ze op de markt koopt - en ook eiwitrijke ingrediënten zoals peulvruchten zijn helemaal niet duur. Verder kun je voor sommige duurdere noten ook goedkopere varianten vinden. Denk bijvoorbeeld aan zonnebloempitjes. Die kun je perfect gebruiken in plaats van de duurdere pijnboompitten.

ontdek: het aanbod in de discounters

Het is opvallend hoe discounters zoals Aldi en Lidl de voorbije jaren hun vegan assortiment hebben uitgebreid. Wie op zoek is naar goedkope vegan vleesvervangers, spreads en plantaardige melken, kan zeker daar eens een kijkje nemen.

wist je dat?

We op de Try Vegan website handige lijstjes hebben met vegan producten? Scroll even naar beneden en je vindt er onder andere een overzicht van vegan ijsjes, van burgers, worsten en balletjes, van koekjes, broodbeleg, kaas, enz. Zo wordt boodschappen doen wel heel makkelijk. Heb je zelf nog aanvullingen? Laat het ons dan zeker weten in de Facebook groep