Dag 39 — Vegan Snackbars

Soms ben je onderweg, onvoorbereid en heb je honger. Dan zijn broodjes- of pitazaken en de frituur een makkelijke oplossing voor een snelle hap. Maar kun je daar ook iets vegan vinden? Hier onze tips!

Is deze mail niet leesbaar? Bekijk ze in je browser

39

Vegan Snackbars

onze tip: vegan belegde broodjes

Broodjeszaken met vegan opties zijn niet zo dik gezaaid jammer genoeg. Maar meestal hebben ze wel een broodje met hummus. Vraag ernaar als ze dit niet aanbieden in je favoriete broodjeszaak, misschien zetten ze het wel op de kaart. Bij Panos hebben ze ook een broodje met hummus, maar let wel op, standaard smeren ze er ook nog kaas op. Je kan gewoon vragen om de kaas weg te laten.

ontdek: vegan is halal

Waar je wel vaak vegan opties vindt, is in pitazaken. Heel vaak serveren ze er een broodje met falafel. Samen met VOEM maakten we een overzicht van de Gentse zaken die een vegan aanbod hebben. Je vindt het hier. Maar ook buiten Gent zul je heel wat pitazaken vinden die een vegan alternatief aanbieden. En meestal zijn de frietjes er gebakken in plantaardig vet. 

   Vegan is halal

wist je dat?

De meeste frituren in België niet in plantaardig vet bakken in tegenstelling tot bijvoorbeeld in Nederland? Gelukkig zijn er de laatste jaren heel wat frituuruitbaters die wel veganfriendly zijn. Je vindt ze in onze database. Heb je zelf nog een aanrader? Laat het ons weten in de Facebookgroep.