Dag 32 — Easy Vegan

Ervoor kiezen om meer plantaardig te eten, betekent niet dat je nu alles zelf moet maken. Vegan koekjes, ijsjes, kant-en-klare maaltijden, koffiekoeken, pizza’s, … het aanbod is de voorbije jaren enorm gegroeid.

Is deze mail niet leesbaar? Bekijk ze in je browser

32

Easy vegan

Onze tip: vegan koekjes

Wij maakten een lijst met plantaardige koekjes die je gewoon in de winkel kunt kopen.

Ontdek de vegan koekjes

ontdek: het aanbod in de supermarkt

De laatste twee jaar is het aanbod vegan producten in alle grote supermarkten exponentieel toegenomen. Niet alleen Delhaize, Albert Heijn, Carrefour, Colruyt en Bioplanet hebben een groot assortiment kant-en-klare maaltijden, vlees- en visvervangers, plantaardige melken, broodbeleg, ijs en yoghurt, ook discounters zoals Aldi en Lidl zijn op de vegan kar gesprongen. Je vindt er spreads voor op de boterham, vlees- en visvervangers en zelfs af en toe speciale acties zoals vegan pizza’s en kaas.

 

Uiteraard zijn niet al deze producten even gezond, maar het kan wel handig zijn om ze in huis te hebben voor drukke avonden of gewoon als je er nood aan hebt. Het is een beetje onbegonnen werk om een lijst te maken van alles wat er waar beschikbaar is, maar in onze Facebookgroep worden er regelmatig tips uitgewisseld en promo-acties bekend gemaakt.

 

En natuurlijk vind je nog altijd het grootste aanbod in de kleinere biowinkels.

    Ontdek het vegan aanbod in de supermarkt 
(onder recepten)   

wist je dat?

Een gemiddelde Belg ongeveer 1800 dieren eet in zijn leven? In totaal worden in België jaarlijks een kleine 300 miljoen dieren geslacht, waarvan het grootste deel kippen. Wereldwijd gaat het om een 55 à 60 miljard geslachte dieren per jaar (ofwel een kleine 20 miljard landbouwdieren die op elk moment op aarde rondlopen).

extra inspiratie via
facebook

Ben je benieuwd naar wat de andere Try Vegan deelnemers klaarmaken en hoe zij het stellen? Of wil je gewoon een lekker recept delen dat je ontdekte? We verwelkomen je graag bij de Try Vegan facebookgroep!